Otkrijte najraskošniju ponudu

Poslednjih decenija smo svedoci ekspanzije vinske industrije van očekivanih
regiona sveta. Novi Zeland, Australija i Amerika nam donose senzacionalne ukuse, jedinstvenih tekstura i karakterističnih aroma, koji sve više i više dobijaju svetlo na svetskoj pozornici. Zasluženo! Iako svoje znanje po pitanju vinogradarstva crpe iz iskustva zemalja sa mnogo dužom vinskom
tradicijom, svaka od ovih zemalja donosi svoje specifičnosti u vino koje proizvodi. Tlo na kojem vino raste, sorte, način gajenja vinove loze – sve to dobija novi pristup po kojem su ova vina prepoznatljiva i zbog kojeg ih vredi istražiti.

Cepa Lebrel

Intervju sa najboljim somelijerom Balkana 2018.

Iako mlad, jer rođen ne tako davne 1991. godine, ovaj gospodin već ima bogatu karijeru na kojoj bi mu pozavideli i oni mnogo stariji. 
Diplomirao je Menadžment u gastronomiji i u početku se bavio ugostiteljstvom, da bi na kraju postao pravi stručnjak somelijerstva. 

Vukova ekspertiza je odlikovana nagradama kao što su:
Državni prvak i najbolji somelijer Srbije 2017—2020, najbolji somelijer Balkana 2018. godine, Državni prvak i najbolji somelijer za penušava vina 2016. godine, a osvojio je i bronzu na Svetskom prvenstvu Habanos World Challenge 2018. godine, kao predstavnik regiona. 

Zbog svega ovoga, njegove reči su zlata vredne i čine Lidl veoma ponosnim zbog saradnje tokom koje će nas Vuk naučiti kako da zaista uživamo u vinima.

 

Cepa Lebrel

Priprema savršenih zalogaja za opušteno druženje

Imali ste priliku da vidite Filipa u Lidlovom YouTube serijalu: Repete uz Lidl. Ovaj mladi kuvar, koji je želeo to da postane još od vrtićkih dana, danas je nosilac više medalja sa međunarodnih kulinarskih takmičenja. 

Filip još uvek pamti kada je probao svoje prvo vino: u tatinom podrumu, prilikom istakanja vina iz drvene bačve, zbog čega smatra da je najbolje vino upravo ono koje se konzumira u dobrom društvu, u krugu porodice. 

Zajedno sa somelijerom Vukom, Filip je pripremio savršena uparivanja vina i hrane, uz recepte koje je lako pratiti i još lakše degustirati. 

Doživi senzacionalan svet vina