Zdravlje vaših ljubimaca počinje u činiji, pa je važno obratiti pažnju na dobru hranu kako biste osigurali zdravu ishranu malih mezimaca.
Dobra hrana za kuce i mace, koja podrazumeva visok nivo proteina, bez dodatnih šećera, žitarica i pojačivača ukusa, je osnova za zdrav i dug život ispunjen radošću.

Balansirana ishrana znači da su vašem ljubimcu potrebne tačno određene količine ugljenih hidrata, masti, proteina, vitamina i minerala u pravilnim proporcijama. 
To će osigurati njihovo dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj.

Prema količini vode, industrijska hrana za pse i mačke može biti suva, poluvlažna i vlažna.
Suva hrana se najčešće preporučuje zbog teže kvarljivosti, niže cene u odnosu na konzervisanu i toga što daje životinji priliku da “vežba” vilice žvakanjem.

Prilikom odabira prave hrane svakako treba uzeti u obzir starost, rasu, veličinu, uslove života i zdravlje ljubimaca, jer energetska i nutritivna potreba psa i mačke zavisi od ovih faktora.

Dog

Lidlova premium Pure Taste hrana za pse

Da bi vaš pas bio zdrav i aktivan čitav život, dobra hrana predstavlja odličnu bazu.
Kvalitet hrane počinje kvalitetom odabranih sastojaka.
Lidlova premium hrana za pse Orlando Pure Taste sadrži veliku količinu proteina, odnosno mesa, koja pruža uravnoteženu ishranu, ukusno žvakanje i ukusne zalogaje za vašeg četvoronožnog prijatelja.
Žvakanje i grickanje suvih poslastica prirodna je higijena zuba za pse. Smanjuje stvaranje zubnog kamenca i takođe jača mišiće vilice.
Receptura premium Orlando Pure Taste suve hrane sa visokim sadržajem mesnih delova piletine (58 % mesnih delova) ili govedine (59 % mesnih delova), bez žitarica i dodatih šećera i sa dodatkom beta-karotena, obezbeđuje vašem ljubimcu odličnu kožu i sjajnu dlaku.
Premium Oralndo Pure Taste grickalice, kao što su štapići od 100 % goveđe glave ili čips od 100 % pilećih iznutrica su veliko zadovoljstvo pri žvakanju i odlične su poslastice za vaše pse.
Psi, ne samo da se zabavljaju, već i rade nešto za svoju dobrobit. Zabava uz žvakanje je zagarantovana!

Cat

Lidlova premium Pure Taste hrana za mačke

Ponosne su, umiljate i razigrane. Ali uvek znaju šta žele. I mi isto: želimo da budu dobro.

Ovo moramo imati na umu kada hranimo mačke. Mačke su izvorno mali predatori i koriste aminokiseline za izgradnju proteina i za energiju u svom metabolizmu, pa udeo proteina u njihovoj hrani mora biti veći nego kod pasa. Životinjsko tkivo, poput mesa i iznutrica, nije samo dobar izvor proteina, već sadrži i tri druga važna nutrijenta bez kojih mačka ne bi mogla preživeti:

  • Taurin (obezbeđuje zdravo srce i dobar vid)
  • Arahidonska kiselina (poboljšava zdravlje kože, dlake i obnavljanje mišićnog tkiva)
  • Vitamin A (za zdravo krzno i dobar vid)

Upravo u Lidlu možete pronaći premium Coshida Pure Taste hranu u dva ukusa, kojom obezbeđujemo odgovarajuću ishranu za mačke: piletina (sa 69 % delova životinjskog porekla) ili riba (sa 64 % delova životinjskog porekla, od kojih je 4 % sertifikovan riblji protein). Ukus hrane karakteriše receptura sa visokim postotkom proteina životinjskog porekla bez žitarica, bez dodatih šećera, boja i konzervanasa i sa dodatkom taurina. Kombinujte svakodnevno hranjenje sa zabavom i igrama uz premium Coshida Pure Taste grickalice u tri ukusa: piletine (93 %), govedine (87 %) ili pačetine (87 %). Ovo, ne samo da vašoj mački pruža mnogo zabave, već i osigurava da se više kreće.