Kao zemlja vina, Nemačka je poznata po tome što se u njenoj ponudi mogu pronaći varijeteti za svačiji ukus i potrebu, od elegantnih vina za posebne prilike, do onih za svakodnevno uživanje. Važno je napomenuti da je Nemačka među top deset proizvođača vina u svetu, sa preko 100 hiljada hektara vinograda, a najviše je na glasu zahvaljujući belim vinima tipa Riesling. Ono što je još specifično za ovu zemlju jeste činjenica da predstavlja jedno od najsevernijih
područja za gajenje vinove loze, kao i da brojni vinogradi leže na strmim padinama. U Nemačkoj postoji čak 13 vinskih regiona, od kojih su najznačajniji smešteni na zapadu zemlje.

Mladi Riesling

Mladi Riesling

Riesling Lieblich 2019. je belo vino, svetle limun žute boje sa zelenim odsjajem, dnevne refleksije i srednjeg viskoziteta.

Ovo je mlado belo vino u kome je akcenat na odličnom balansu između slasti i svežine. Vino je nižeg procenta alkohola, karakterističnog za ovaj stil vina, srednjeg tela i duge završnice koja obiluje slasnim notama. 

 

Dornfelder

Dornfelder

Dornfelder trocken 2019. je crveno vino intenzivne boje, veoma tamno, sa ljubičastim odsjajem, srednjeg viskoziteta i dnevnog odsjaja. 

Ovo je mlado vino, intenzivne boje kao karakteristika sorte od koje je napravljeno, dominantne voćnosti na mirisu i ukusu uz povišene kiseline, kao odlika sorte ali i hladnijeg regiona iz kojeg grožđe dolazi.

BURGUNDAC

BURGUNDAC

Baden Spätburgunder 2018. je crveno vino, rubin boje vrlo laganog intenziteta, sa dnevnom refleksijom i srednjim viskozitetom. 

Ovo je izuzetno interesantno vino: pomalo rustičan, ali elegantan burgundac, sa izbalansiranim voćnim i začinskim aromama. 

Silvaner

Silvaner

Franken Silvaner 2019. je suvo belo vino svetle žute boje, umerenog intenziteta mirisa, vibrantnih kiselina na ukusu. Najlepše se slaže sa tradicionalnom domaćom kuhinjom, služeno rashlađeno na temperaturi između 8 - 10 °C. 

Sladak PORTUGIESER

Sladak PORTUGIESER

Portugieser Weissherbst 2019. je roze vino intenzivno ružičaste boje, dnevne reflesksije i postojanog viskoziteta.

Ovo je mlado slatko roze vino, izuzetne voćnosti, jako atraktivno za ljubitelje koji ulaze u svet vina.