МАЛИ ЗАНАТ ВЕЛИКА СТРАСТ

Лидл је, током 2020. године, представио мале српске занате из свих крајева наше земље! У току ове краткотрајне понуде, позивали смо вас да пробате специјалитете традиционалних произвођача,  како би подржали све оне који са пуно страсти креирају најлепше укусе  са неизоставним зачином – духом нашег детињства!

Juzna i Istocna Srbija

ИСТОЧНА И ЈУЖНА СРБИЈА

ЛИДЛ ВАС ЈЕ ВОДИО У ИСТОЧНУ И ЈУЖНУ СРБИЈУ!

РЕГИЈЕ ПОЗНАТЕ ПО АЈВАРУ И ТРАДИЦИОНАЛНИМ СПЕЦИЈАЛИТЕТИМА, АЛИ И ДРУГИМ МАЛИМ ЗАНАТСКИМ ПРОИЗВОДИМА, ОСТАЈУ ДУГО У СЕЋАЊУ СВАКОМЕ КО ИХ ПОСЕТИ. ОВДЕ СЕ ПУНА ПАЖЊА ПОСВЕЋУЈЕ И НАЈСИТНИЈИМ ДЕТАЉИМА, ЗБОГ ЧЕГА СВАКИ ПРОИЗВОД КОЈИ НАМ ДОЛАЗИ ИЗ ОВИХ КРАЈЕВА ПРЕДСТАВЉА ПРАВИ МАЛИ ДРАГУЉ.

Glek gras

БЕЛЋИНИ

ОД НАЈЛЕПШИХ ПЛОДОВА

Нема ничег лепшег него када млађа поколења чувају рецепте својих предака. Милан, млади власник овог бренда традиционалних производа из Власотинца, чини баш то, уз пуну подршку своје породице, али и задовољних купаца.

Милан Петковић

чувар породичне историје

Paprika plus

ПАПРИКА ПЛУС

ВЕКОВИ ИСТОРИЈЕ У ЈЕДНОМ ЗРНУ

Место Доња Локошница, близу Лесковца, дивно се црвени захваљујући паприкама нанизаним за сушење на ваздуху, које красе сваку његову кућу. Породица Николић се већ вековима бави производњом млевене паприке која настаје од аутохтоног зрна ових крајева.

Иван и Драган Николић

стражари традиције

Paprika plus
PrirodNo1 nisa

БРЕНД ПРИРОДНo1, НИША

ЗАСЛАДИТЕ СЕ ПРИРОДОМ

Шумски плодови право са пордучја Власине, који у општини Црна Трава постају најслађи специјалитети или се замрзавају ради продаје у свом најчистијем стању, идеални су избор за ужину или тренутке када вам се једе нешто слатко.

Дејан Штуловић

будно око малог заната

Више производа из Источне и Јужне Србије у нашој понуди

Zapadna srbija

ЗАПАДНА СРБИЈА

ЛИДЛ ВАС ЈЕ ВОДИО У ЗАПАДНУ СРБИЈУ!

РЕГИЈА КОЈА ЈЕ ПОЗНАТА ПО РАЗНОВРСНИМ СРПСКИМ СПЕЦИЈАЛИТЕТИМА, КВАЛИТЕТНОМ ПИЋУ, АЛИ И НЕВЕРОВАТНИМ ДОМАЋИНИМА УЗ КОЈЕ ЋЕТЕ СЕ ОСЕЋАТИ КАО ЧЛАНОВИ ЊИХОВЕ ПОРОДИЦЕ У САМО НЕКОЛИКО ТРЕНУТАКА, МОГЛА БИ СЕ ОПИСАТИ ЈЕДНОМ РЕЧЈУ: ВЕСЕЉЕ!

Joksimovic

ИНДУСТРИЈА МЕСА ЈОКСИМОВИЋ

КВАЛИТЕТ НА ПРВОМ МЕСТУ

У Прибоју, крају познатом по сухомеснатим производима због своје надморске висине, влажности ваздуха и ветрова који овде дувају, Јоксимовићи послују већ више од тридесет година. Не постоји ни један сегмент производње у коме не учествује бар неки члан ове вредне породице, због чега се и креирају производи врхунског квалитета.

Милорад Јоксимовић

мајстор месарског заната

Koza nostra

КОЗА НОСТРА

КОЗЈЕ МЛЕКО НА КРЕАТИВАН НАЧИН

Између две страсти, глумачког живота и живота на селу, Бранко је решио да – не бира! Све своје време проводи тако што имплементира иновације у свој занат, фокусиран на изради производа од козјег млека, док сваки тренутак на глумачком послу користи како би и друге људе упутио у све благодети приватног бизниса у окружењу природе.

Бранко Јанковић

глумац и козар

Koza nostra
Kumova Vodenica

КУМОВА ВОДЕНИЦА

БРАШНО НА ТРАДИЦИОНАЛНИ СРПСКИ НАЧИН

Да је кумство нераскидива веза, потврђују храбри Милан и Славко, који, решивши изненада да купе стару воденицу, покрећу заједнички посао. Тог 15. априла 2009, али и сваког наредног, у Кумовој воденици постоји разлог за славље. Данас, обновљена воденица меље различите типове брашна на исти начин на који је то чинила и вековима уназад.

Милан Павловић

воденичар каквог нема

Више производа из Западне Србије у нашој понуди

Mali zanata - centralna srbija

ЦЕНТРАЛНА СРБИЈА

ЛИДЛ ВАС ЈЕ ВОДИО У ЦЕНТРАЛНУ СРБИЈУ!

РЕГИЈА КОЈА ЈЕ НАЈГУШЋЕ НАСЕЉЕНА У НАШОЈ ЗЕМЉИ И У КОЈОЈ СЕ ЖИВИ ДОСТА БРЗО ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО И РЕГИЈА У КОЈОЈ СЕ УЖИВА СВИМ ЧУЛИМА! ЊЕНЕ ШУМОВИТЕ ПЛАНИНЕ, КОЈЕ СУ ДО СКОРО ЧУВАЛЕ ТАЈНЕ МАЛИХ ЗАНАТА, САДА ИХ СВЕ ВИШЕ ОТКРИВАЈУ МЛАЂИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА КОЈЕ ЖЕЛЕ ДА УЧЕ И СТВАРАЈУ НЕШТО СВОЈЕ.

Kings shop

КИНГС ШОП

УПОЗНАЈТЕ БЕОГРАДСКЕ КОРАЏИЈЕ

У срцу Дорћола, међу модерним локалима, куца срце старог српског кораџијског заната, до ког нас води један од најлепших мириса на свету: мирис топлог теста. Коста, власник овог краљевског бренда, припада четвртој генерацији кораџија у својој породици и заједно са свим члановима, вредно ради на његовој причи.

 

Дара Јордановски

лепша половина
кораџијског заната

Kompas pivo

КОМПАС ПИВО

И ПИВО И ЉУБАВ

Некада је срце оно које креира нашу будућност – и то Џејсон, власник престоничке пиваре, јако добро зна. Пратећи једну девојку из Врања, која му је сада супруга, преселио се из Лос Анђелеса у Београд и решио да започне један сасвим нови живот, правећи аутентична пива. Да је љубав главни покретач овог бизниса говори и његов однос према послу: за своје сараднике воли да каже да су му као породица, која расте заједно сa његовим занатом. Зато, када год сте у прилици, свратите код њега на пиво и причу – а у међувремену, пробајте укусе које је припремио за вас.

Џејсон Даглас Пол

пилот свог бренда

Kompas pivo
Kozica

БРЕНД КОЗИЦА

ПАЖЊА: НИЈЕ ЗА ЈЕЛО, ВЕЋ ЗА ТЕЛО!

На месту где су се годинама рађали чланови ове вредне породице, сада се рађа један прелеп бизнис везан за сапуне и козметику од козјег млека. Петар и Павле, близанци са пуно страсти према послу, али и према животу, дају све од себе да ова млада производња расте сваким даном и сваким сатом који се уложи у њу. Козје млеко, заједно са природним биљним уљима и неколико капи етеричних, стварно пријају кожи!

 

Петар Стевановић

један од оснивача бренда Kозица

Moc planine

МОЋ ПЛАНИНЕ

НАЈМОЋНИЈЕ ОД ПРИРОДЕ

Понекада је једна теглица домаћег ајвара сасвим довољна да нас инспирише да се вратимо својим коренима. Тако је и почела прича бренда Моћ Планине и породице Живановић која стоји иза њега. Од живота у граду, до повратка у родни Брус близу Копаоника и припреме специјалитета од воћа и поврћа, на традиционалан начин, њихов пут је био узбудљив – и још увек траје!

Александра Живановић

моћна подршка целе породице

Moc planine
Stemina

ВИНАРИЈА СТЕМИНА

ОСЕТИТЕ ИСТОРИЈУ ВИНА СВИМ СВОЈИМ ЧУЛИМА

Ако је вино дар од богова, породица је дар од судбине. Вина винарије Стемина (од имена наследника Стефан и Мина), која своју целокупну производњу заснива на раду у винограду у родном Трстенику, у себи носе укус историје, док преданост и присност коју ова породица пружа, осећа свако ко реши да их проба. Од првог грозда до богате чаше, ова вина настају са пуно страсти према свим аспектима живота.

породица Пантић

познаваоци правог вина

Више производа из Централне Србије у нашој понуди

Vojvodina

ВОЈВОДИНА

ЛИДЛ ВАС ЈЕ ВОДИО У ВОЈВОДИНУ!

РЕГИЈА У КОЈОЈ СЕ ПРЕПЛИЋУ МНОГЕ КУЛТУРЕ, А СА ЊИМА И БОГАТА ГАСТРОНОМСКА НАСЛЕЂА, ПОСЕДУЈЕ ЧАК 84% ТЕРИТОРИЈЕ ПРЕКРИВЕНЕ ПЛОДНОМ ЗЕМЉОМ. ЗА ЊУ СЛОБОДНО МОЖЕМО ДА КАЖЕМО ДА ЈЕ БАШТА СРБИЈЕ, У КОЈОЈ ЦВЕТАЈУ МНОГИ ЗАНАТИ ВЕЗАНИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ХРАНE.

Mesoprodukt Vojvodina

МЕСОПРОДУКТ

БРАЧНИ ПАР СА МИСИЈОМ

Драгану и  Жику Михајловић можете срести широм Србије – они имају своје приколице са којима обилазе сајмове, манифестације али и своје купце,
упознајући их са својим породичним бизнисом који живи већ преко четрдесет година. Овај начин покретне продаје је једна од многих иновација које су заједничким снагама увели, док су јако поносни на квалитет својих сухомеснатих производа од чистог меса и природних зачина, сушених на буковом диму.

Драгана и Жика Михајловић

поносни наследници породичног бизниса

Mlekara Farmer Vojvodina

МЛЕКАРА ФАРМЕР

СИР КОЈИ ПОПРАВЉА РАСПОЛОЖЕЊЕ

Занат који се преноси са генерације на генерацију, а најпре са свекрве на снајку, данас води насмејана Зорица којој је највеће задовољство уношење новина у породични посао и упознавање купаца са различитим врстама сирева које је могуће креирати када слушате своју машту!

Зорица Радишић

весела мајсторица заната

Mlekara Farmer Vojvodina

СПЕЛТА ЈЕВТИЋ

ЉУБАВ КОЈА РАСТЕ У СВАКОМ ЗРНУ ЖИТАРИЦЕ

Наследивши зрна и начин рада од господина који их је са спелтом и упознао, 2008. године брачни пар Ратка и Драшко се враћају из Аустрије у Србију, на своју велику срећу, и почињу са гајењем ове укусне  житарице у Душковом родном Бачком Градишту.

 

Ратка и Душко Јевтић

власници са визијом

Vrtlari

ВРТЛАРИ

ДИВАН СПОЈ ВОЋА И ПОВРЋА

Из војвођанских башта право до наших столова јесте пут воћа и поврћа које прати будно око Бранислава.  Његова мисија је креирање слатких и сланих задовољстава на традиционалан начин, али и  пружање прилике за зараду теже запошљивим друштвеним групама, које он окупља под једним, дивно осмишљеним брендом.

Бранислав Секулић

млади газда старог заната

Vrtlari

Више производа из Војводине у нашој понуди