Francuska je imala tu čast da u modernijoj istoriji popularizuje vino i donese mu zavodljiv i zagonetan imidž, odnosno da njegovu proizvodnju izjednači sa umetnošću, baš kao i uživanje u ispijanju vina ali i njegovom uparivanju sa hranom. Danas su upravo popularne francuske sorte vina i one najzastupljenije na svetu. Vino se proizvodi širom ove prelepe zemlje, uz iskustvo i tradiciju staru vekovima.
Francusko tlo se deli na sedam primarnih vinskih regija, a prostranstva vinograda se
mere u stotinama hiljada hektara, dok je samih proizvođača vina čak 200 hiljada! Zato, u kojoj god vrsti vina da najviše uživate, sigurno ćete je pronaći u Francuskoj!

RASKOŠNI  Chardonnay IGP

Raskošni Chardonnay IGP

Chevalier de Fauvert Chardonnay IGP 2020. je belo vino, svetlo zlatne boje sa sivim odsjajem, dnevne refleksije i povišenog viskoziteta. 

Ovo je zrelo belo vino, raskošnog mirisa, koji se potvrđuje i na ukusu, sa dosta zrelog žutog voća u vidu dunja i jabuka sa primesama vanile, kao i zavidnom mineralnom komponentom koja se oseti kako na mirisu tako i na ukusu.

Da li ste znali?
Chardonnay je jedna od najvažnijih belih sorti za proizvodnju kvalitetnih vina. Nastala je u Burgundiji, ali se danas gaji širom planete. Koristi se za pravljenje mirnih belih vina, ali i penušavih vina, te predstavlja najvažniju belu sortu za proizvodnju šampanjca.

Francuski merlot

Francuski merlot

Chevalier de Fauvert Merlot IGP 2019. je crveno vino garnet boje, dnevne refleksije i srednjeg viskoziteta.

Ovo je razvijeno crveno vino, jako prijatne aromatike na nosu nošene aromama džemastog voća i slatkih začina koji su veoma dopadljivi, dok na ukusu imamo sočno i lepo izbalansirano telo sa odličnim taninima i prijatnom završnicom.