Svrha utvrđivanja vaše zainteresovanosti za proizvode i optimizacija naše ponude


Kako bismo mogli da vam omogućimo sve prednosti članstva u programu Lidl Plus i šaljemo najbolju moguću individualnu ponudu, i kako bismo mogli da sprovodimo ciljano anketiranje potrošača, želimo da vas bolje upoznamo. U te svrhe prikupljamo prvo informacije o tome, koji proizvodi, akcije i servisi mogu da budu interesantni i relevantni za vas. Na taj način možemo npr. da vas obavestimo o popustima na vaše omiljene proizvode, da vam ponudimo posebne popuste i da vas ciljano informišemo o atraktivnim ponudama u sklopu akcija za određeni asortiman.


U te svrhe prikupljamo, obrađujemo i koristimo niz ličnih podataka o vašem ponašanju prilikom kupovine.


Prikupljeni lični podaci mogu da pruže određene informacije o vašim interesovanjima za ponuđene proizvode. Ovde spadaju svi podaci koji su navedeni pod tačkom 1.


Takođe, i drugi, gore navedeni podaci mogu da pruže informaciju o vašim mogućim interesovanjima za ponuđene proizvode. U te svrhe utvrđujemo moguću povezanost između jednog ili više ličnih podataka i interesovanja za proizvode. Za utvrđivanje ove povezanosti koristimo matematičko-statističke metode. U te svrhe vaše lične podatke upoređujemo sa podacima drugih potrošača. Na osnovu ovog poređenja možemo da donesemo zaključak o tome, koji proizvodi i akcije, za koje su bili zainteresovani drugi potrošači sa sličnim interesovanjima, mogu biti interesantni i za vas.


Obradu ličnih podataka vršimo na osnovu zakonskih propisa, tačnije na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12 stav 1 tačka 2 (obrada je potrebna za korišćenje usluge ili ispunjenje ugovora) i pošto imamo legitiman interes da našu ponudu proizvoda prilagodimo vašim interesovanjima (član 12 stav 1 tačka 6) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti).


Ukoliko ste za to dali odgovarajuću saglasnost, aplikacija može da sadrži i informacije koje smo učitali sa vašeg uređaja. U tim slučajevima vaše lične podatke obrađujemo na osnovu člana člana 12 stav 1 tačka 1) Zakona o zaštiti podatka o ličnosti. Ovo se odnosi na obradu podataka koja je opisana gore, pod „Analiza korisničkog ponašanja“ i „Newsletter/ Push-notifikacije/ SMS“.


Pored poboljšanja informativne vrednosti vašeg korisničkog profila, ova saznanja koristimo i za optimizaciju aplikacije Lidl Plus, kao i ostalih ponuda, ukoliko su iste obuhvaćene vašom saglasnošću. Pravni osnov za ovu obradu je takođe član 12 stav 1 tačka 1) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.